Op bezoek bij Cigar City Brewing, Tampa Florida

fotoCigar City Brewing ligt in Tampa, Florida. Niet de meest voor de hand liggende locatie voor een brouwerij bezoek. Gelukkig heb ik het bezoek aan de brouwerij mooi kunnen combineren met een vakantie van drie weken. Perfect dus!
De Cigar City brouwerij ligt in een buitenwijk van Tampa, niet ver vanaf de Interstate te bereiken. Je zou er bijna zo voorbij rijden, erg groot en opvallend is het pand niet. Gelukkig staat er een mooi bord langs de weg en is de parkeervoorziening zoals overal in de VS perfect geregeld.

Bij binnenkomst betaalde we vijf dollar voor de rondleiding per persoon en daarvoor kregen we een pintglas en mochten we een bier van de tap uitkiezen. We kozen voor de Maduro Brown Ale en de Tocobago Red Ale. Poeh. Om 11:00 in de ochtend aan een pint bier is toch even omschakelen, zeker gezien mijn wederhelft geen bierdrinkster is.

Cigar City Brewing houdt het kleinschalig

IMG_0764Toen meteen de brouwerij in, onze groepje bestond maar uit vier mensen, dus lekker kleinschalig. Bij de eerste blik in de brouwerij viel gelijk op hoe kleinschalig Cigar City Brewing eigenlijk is. Het brouwproces werd uitgelegd en de rondleider ging in op het ontstaan van de brouwerij. Ook werden de verschillende soorten mout en hop behandeld die werden gebruikt voor bijvoorbeeld hun populaire Jai Alai IPA.
De brouwers waren druk bezig met het afvullen van de Good Gourd Imperial Pumpkin Ale die de afgelopen maanden op eikenhouten vaten heeft liggen rijpen. Iets wat dit jaar voor het eerste keer is gedaan. Tof om te zien hoe dit proces precies in zijn werk gaat.

IMG_0771De rondleiding bevat verder voornamelijk uitleg over het brouwproces en is vooral voor de beginneling leuk om te zien. Verder is er wel erg veel ruimte tot het stellen van vragen na de korte tour.

Aangename verrassingen in de tasting room

Uiteindelijk mogen we het pint glas houden en gaan we naar de tasting room waar we nog verschillende bieren kunnen proeven.
Deze worden mooi uitgeserveerd in een plankje met vier kleine glaasjes, toch handig aangezien we met de auto zijn. Daar probeerde we achtereenvolgens de Jai Alai White Oak, hun standaard IPA maar waar er houtsnippers van wit eiken zijn toegevoegd na het brouwoproces wat een zachte eikensmaak opleverd.

De Cigar City Cider and Mead een cider die hoog aangeschreven blijkt te staan, ik ben geen cider fan maar deze was bijzonder aangenaam. Jose Marti American Porter, een stevige porter van een alcoholpercentage van 8% en tot slot de Dry-Hopped On The High Seas een Carribean IPA, erg lekker en bijzonder van smaak. Een nieuw bier in het assortiment van Cigar City.

De Cigar City brouwerij is een leuke kleinschalige brouwerij die erg vriendelijk en toegankelijk is voor een bezoek of een proeverij.

IMG_0774

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *