Brewdog introduceert ’transgender-bier’ No Label

brewdog-nolabelBrewdog heeft het witte doek gehaald van een nieuw biertje: No Label. Met het bier wil de Schotse brouwer een positief statement maken richting transgenders.

No Label is een Kölsch gebrouwen met een speciale hopsoort ‘Jester’. Deze verandert tijdens het groeiproces van geslacht. Het gist is dat van een ‘ale’, maar de lagering is koud, zodat het bier veel weg heeft van een lager. Met die elementen verwijst Brewdog naar het feit dat het bier, maar ook mensen niet altijd in een enkel hokje zijn te stoppen.

Niet-binair bier

Hett bier vervaagt de grenzen tussen een lager en een ale. No Label is volgens hen daarmee een ‘niet-binair bier’. Daarmee trekt de brouwerij een parallel met mensen die zichzelf identificeren op eenzelfde niet-binaire wijze. “Mensen identificeren zichzelf niet altijd alleen maar als mannelijk of vrouwelijk, als een 1 of 0. Die groep krijgt nog grotendeels te weinig erkenning in de maatschappij”, zegt Brewdog in een statement op de website.

No Label is gebrouwen in samenwerking met Queerest of the Queer, een organisatie die zich hardmaakt voor homo- en bi-seksuelen en transgenders.

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *