Brewdog lanceert twee nieuwe ‘crowdsourced’ bieren: Hello My Name Is Päivi en #Mashtag 2014

MashtagPaivi

Alle Brewdog-fans (en geef toe, welke bierliefhebber is dat nu niet) kunnen weer in hun handjes wrijven: de Engelse brouwbazen in metalshirtjes hebben twee nieuwe bieren gelanceerd. Beide zijn het resultaat van ‘ons allemaal’, op social media kon iedereen meedenken over het karakter van de bieren.

#Mashtag 2014

#Mashtag 2014 is een imperial red ale met een alcoholpercentage van 9 procent. Volgens het Brewdog-blog heeft het bier een twist van sinaasappelschil en bloedsinaasappel. Verwacht grote hoeveelheden citrus dus, maar ook veel harsarchtige hopsmaken en lemongrass-invloeden. De bitterheidsgraad bedraagt 65 IBU, verantwoordelijk daarvoor zijn het Amerikaanse Amarillo, de Nieuw-Zeelandse Motueka en de Duitse Mittelfrüh.

MashtagR5group1

Hello My Name is Päivi

Hello My Name is Päivi is een heel ander soort goedje. Dit bier is een double IPA met een alcoholpercentage van 8.2 procent en is volgens de heren opgedragen aan de Finse fans. Het bier is verder op smaak gebracht met de zurig-bitter smakende geel-oranje bessen van de Duindoorn-struik. Naar eigen zeggen hebben ze het zurige gecompenseerd met een shitload aan hop en is de neus daardoor heel fruitig. De geuren doen denken aan tangerine, perzik en citroen, terwijl de smaken richting zoet, tropisch fruit en bitters uit grapefruit en sinaasappel gaan. De bessen moeten zorgen voor een heel zure, droge nasmaak.

Live toast

Brewdog zal #Mashtag 2014 de wereld inslingeren tijdens naar hun eigen zeggen ’s werelds grootste bierproeverij met daarbij zoveel mogelijk mensen die aan het bier hebben bijgedragen. In feite gaat het om een live toast vanaf Youtube die ’s middags 2 juli gehouden zal worden. De Brewdog-crew zal dan ook live tweeten en iedereen kan dan zijn proefnotities via het wereldwijde web delen. Je kunt alvast een flesje bestellen via de online shop van Brewdog zodat je het zeker op tijd binnen hebt voor de live tasting, bezorgen is doorgaans binnen zeven dagen.

Vanaf morgen 6 juni zijn beide bieren al in de Brewdog-bars vanaf 18:00 te krijgen.

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *