Brouwerij Pampus wordt Pontus Brewing

logo-voor-social-mediaOnlangs werd bekend dat de Belgische brouwerij Huyghe dreigde met allerlei rechtelijke geschillen omtrent de naam van de Amsterdamse Brouwerij Pampus. Huyghe (bekend van Delerium Tremens, Averbode) heeft blijkbaar een bier met de naam Campus, wat volgens mij niemand ooit heeft gedronken, dat teveel zou lijken op Brouwerij Pampus.

Nando Servais, eigenaar van Pampus, had geen zin om zich bezig te houden met allerlei perikelen rond een naam en besloot de eisen van Huyghe te accepteren. Servais geeft aan om hier de positieve kant van de zien en zich te gaan focussen op een geheel nieuw plan. Vanaf vandaag wordt de naam omgedoopt tot Pontus Brewing. Pontus is een verwijzing naar de Griekse zeegod zodat de brouwerij het maritiem thema vast kan houden.

Assortiment

Pontus brengt meteen een reeks mooie nieuwe bieren uit:

Lighthouse: Saison van 6,5% gebrouwen met Sorachi Ace hops, gemoute haver en mild gedrooghopt met Citra en Mosaic.
Gigantic Sailor: een double IPA van 8%, stevig gehopt en gedrooghopt met verschillende Amerikaanse hoppen.
The Kraken: Imperial stout. Dit bier van 10,5% is gebrouwen met een combinatie van Engelse en Belgische mouten, is volmondig, zoetig met ondersteunende hopbitter en in smaak worden toffee, chocolade, karamel en koffie gecombineerd.
Oceanic Flight: American style IPA van 6,5%. Een fruitige, sterk aromatische IPA, gebrouwen met Simcoe en Mosaic.
Siren’s Song: Juniper Ale, een blond bier van 5,5% gebrouwen met Citra en Pacific Gem hop, citroenmelisse en natuurlijk jeneverbes. Het bier combineert een subtiel harsig karakter met fijne citrustonen.

Servais geeft aan dat hij zich, net zoals met Pampus, nog steeds focust op een groot deel van zijn bieren af te vullen op fust (vooral de lichte bieren, IPAs en Saison). De zwaardere bieren zullen voornamelijk op fles afgevuld gaan worden.

De uitstraling van de etiketten wordt iets kleurrijker en frisser. Beetje een retro-achtige uitstraling. Dit belooft veel goeds en positiviteit voor 2017!flessenpontus

 

 

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *