Great Breweries Marathon – 5 juni 2016

Great Breweries MarathonBen jij liefhebbers van Belgische bieren en fervent hardloper of wandelaar? Dan is de Great Breweries Marathon wellicht wat voor je. Golazo Sports organiseert 5 juni 2016 voor de eerste keer dit hardloop- en wandelevenement in België. Zo krijg je niet alleen de nodige beweging, maar maak je ook kennis met de Belgische biercultuur.

Michiel Moortgat, de CEO van brouwerij Duvel Moortgat, is het brein achter deze allereerste brouwerijmarathon. Als hardloper of wandelaar bezoek je diverse brouwerijen en proef je verschillende bieren. Daarnaast krijg je nog wat mee van het Belgische erfgoed en de mooie omgeving. Het is dan ook absoluut niet de bedoeling om er een drinkmarathon van te maken, benadrukken de organisatoren.

De brouwerijmarathon zal van start gaan bij de brouwerij Duvel Moortgat in Puurs. Vanuit daar loopt het parcours langs diverse brouwerijen en degustatiepunten van PALM Belgian Craft Brewers en Brouwerij Bosteels. Golazo Sports organiseert vier verschillende onderdelen:

  • Great Breweries Marathon (42 km)
  • Great Breweries Half Marathon (21 km)
  • Great Breweries Marathon Walk (42 km)
  • Great Breweries Half Marathon Walk (21 km)

Bij terugkomst in Puurs ontvang je een bierpakket, zodat je thuis de bieren op je gemak nog eens kunt proeven.

Geheel nieuw is dit type concept niet, want een wijnmarathon bestaat al jaren. Sinds 1985 wordt er de ‘Marathon du Médoc’ georganiseerd in de Franse Gironde-streek boven Bordeaux. Vanzelfsprekend wordt er hier langs verschillende wijnvelden gewandeld en is er ook de gelegenheid om onderweg verschillende wijnen te degusteren. Jaarlijks doen er zo’n 9.000 deelnemers mee aan deze wijnmarathon.

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *