Brouwers pilsener vervangt AH Pils en krijgt dryhopping

BrouwersHet door Bavaria gebrouwen AH Pilsener gaat vanaf 20 juni uit de schappen. Daar krijgen Albert Heijn-bezoekers ‘Brouwers Pilsener’ voor terug, en die is opvallend genoeg gedryhopt voor extra hopsmaak.

De naam ‘Brouwers Pilsener’ verwijst naar Brouwers Bier (zie afbeelding rechts), een merk dat de grootgrutter van de jaren 70 tot 90 van de vorige eeuw voerde. Maar de smaak ervan is door de dryhopping vermoedelijk niet te vergelijken met dit nieuwe bier.

Bij dryhopping wordt het aan het einde van de kookproces opnieuw hop toegevoegd. De methode wordt dan ook doorgaans toegepast bij hoppige bierstijlen, zoals de IPA.

Extra kosten

De keuze voor dryhopping voor een – vermoedelijk – budgetbier is opvallend. Dryhopping neemt extra grondstof- en productiekosten met zich mee: het vergt immers een extra stap in het productieproces en meer (kostbare) hop. We zijn dan ook erg benieuwd in welke mate we de dryhopping gaan terugproeven in het bier.

Hier bier komt in groene flesjes met een draaidop en blikjes beschikbaar. De flesjes worden ook verkocht in kartonnen kratjes. Een verkoopprijs is nog niet bekend, ook is niet duidelijk welke brouwerij de productie op zich neemt.

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *