Disco Bitch is Jopen’s nieuwste limited edition collab

Disco BitchEen IPA op smaak gebracht met jeneverbessen en kinine. Sounds delicious? Uniek is Disco Bitch, de nieuwste limited edition van Jopen in ieder geval wel. De Haarlemse brouwer wil met deze limited de smaak een ode brengen aan de gin-tonic.

Disco Bitch is een collaboration brew met de Deense brouwer Dry & Bitter Brewer Company en de stadsgenoten van Het Uiltje. Het is de elfde limited edition van Jopen en gestoken in een etiket met kekke kleurtjes die verwijzen naar de discoperiode. Het bier bevat 6% alcohol.

Kinine + jeneverbes = gin-tonic

De verwijzing naar gin-tonic is niet uit de lucht gegrepen. Kinine is een bitter smakende stof die zorgt voor de typische bittere smaak in bitter lemon en tonic. Jeneverbessen zijn natuurlijk de grondstof voor gin, wat eigenlijk een Engelse variant van jenever is.

Voor de lancering van Disco Bitch pakt Jopen uit met een speciale disco-avond vol old-school disco- en soulmuziek. Deze vindt plaats tijdens de vrijmibo op 29 januari aanstaande, in de Haarlemse Jopenkerk. De brouwer roept iedereen op een foute disco-outfit aan te trekken.

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *