Even voorstellen
Ik ben René en hoop op (on)regelmatige basis mijn belevenissen in Bierig land met jullie te delen.
Woonachtig in Tilburg met vrouwlief en 2 kinderen die mij het plezier gunnen om veel met bier te mogen doen en meemaken.
Naast het proeven van bier ben ik zelf ook (hobby)brouwer en zeer kleinschalig hopkweker (1 plantje).
Hiernaast ben ik ook voorzitter van de regio Pint Noord-Brabant en hoop binnenkort met de opleiding Stibon 1 te gaan beginnen.
Over dit laatste ben ik van plan om jullie op de hoogte te houden van mijn bevindingen.
Even mijn motivatie om aan Stibon 1 te beginnen.
Na veel jaren proefervaring en veelvuldig bezoek aan festivals, brouwerijen en andere bierige activiteiten was ik van mening dat mij weinig meer geleerd kon worden. Toch ben ik nieuwsgierig of ik wel “goed” proef, kan ik wel brouwfouten proeven, herkennen en herleiden.
Wat is er nog meer belangrijk bij bier om te weten?
Foodpairing?
Ikzelf denk dat ik al veel weet van bier en hoop dat ik nog meer hierover kan leren.
Mocht Stibon 1 mij bevallen, dan wil ik doorgaan met niveau 2 en 3 waarna ik mijzelf Biersommelier mag noemen.