Hertog Jan lanceert vier nieuwe Vatgerijpt varianten

Vorige week 20 februari vond er in Amsterdam bij de Westergasfabriek de lancering plaats van de nieuwe Hertog Jan vatgerijpt varianten. Wij waren erbij!

De lancering werd met een behoorlijke bombarie aangekondigd. Een grote doos in de brievenbus met daarbij een fles Grand Prestige en 3 zakjes kruiden. Dit duidde aan op iets nieuws en verrassends.

De lancering vond plaats in Het Ketelhuis op het terrein van de Westergasfabriek in west Amsterdam. De lancering werd ingeluid met een documentaire over de tot standkoming van deze nieuwe vatgerijpt varianten. Deze documentaire is overigens terug te vinden op de website van Hertog Jan .

De nieuwe serie zal bestaan uit 4 varianten die we rechtstreeks uit het eikenhout vat konden proeven in combinatie met een door de Michelin chef-kok Luc Kusters bereide lunch.

De eerste variant is de Bourbon Barrel Aged. Deze is gerijpt op Woodford Reserve Bourbon vaten. De tweede variant is dezelfde versie als de bourbon maar dan met toevoegingen van jeneverbes waardoor het bier wat zachter en minder zoet wordt.

De VOC kruiden variant is veruit de meest extreme van de 4. Een ware smaakbom van kaneel, koriander, kardemom, steranijs en peper. Erg heftig en absoluut een nieuwe dimensie in barrel aging. Tot slot de vanille variant waar de zoetige geur van vanille letterlijk uit het glas knalt. Prachtige geur en smaak die absoluut straks van fles (met koolzuur) een topper gaat worden.

Hertog Jan zet met deze nieuwe serie absoluut zichzelf op de kaart als speciaalbier brouwerij en boort een nieuwe dimensie aan binnen het barrel aging assortiment dat er is. Het grote AB -Inbev kiest ervoor om niet te gaan voor een commercieel succes maar voor bieren die op het randje liggen van extreem en exposief in smaak en stijl. Daar mag gerust waardering voor uitgesproken worden. Wij zijn nu al benieuwd waar ze in 2019 mee komen.

De vatgerijpt zal vanaf 31 maart te koop zijn in Arcen en vanaf 3 april online.

Fotografie door adbogaard.nl

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *