Heineken H41: ‘wilde’ poging om mee te liften op de Craft Beer hype?

H41Bierbrouwerij Heineken komt vandaag met het persbericht naar buiten dat ze een lagerbier hebben gebrouwen met een zeldzame gist uit Patagonië. Deze wilde gist, genaamd Saccharomyces Eubayanus, werd volgens Heineken ontdekt in 2010 en bevat een volle, kruidige en frisse smaak. Deze ‘lager gist’ kan alleen worden gebruikt voor laag alcoholbieren en is volgens de brouwer de ‘moeder’ van de normale pilsgist. Omdat het een wilde gist is, kan het bier zich wel wat zuurder ontwikkelen.

H41 met ‘moedergist’

Volgens Heineken was het doel van de meesterbrouwers daarbij niet om een beter Heineken-bier te brouwen, “Heineken heeft wat ons betreft al 130 jaar het perfecte recept, maar we wilden verkennen hoe de moedergist de smaak van Heineken zou beïnvloeden en op die manier nieuwe smaken ontdekken. Voor Heineken H41 zijn dus dezelfde ingrediënten gebruikt als voor het vertrouwde Heineken pilsener, alleen de gist, de ziel van het bier, is anders. Met als resultaat: een andere smaak. Een speciaal lagerbier met kruidige componenten en frisse fruitige ondertonen.” Aldus Willem van Waesberghe (brouwmeester Heineken).

Heineken trekt na de ‘extra vers’ wederom hun marketingdoos open om te proberen zich te onderscheiden om de biermarkt die steeds meer wordt ingepikt door speciaalbieren en Craft Beer brouwerijen.

Lager Explorations

Heineken H41 is het eerste speciaal lagerbier in een serie Heineken ‘Lager Explorations’. De naam is afgeleid van de breedtegraad in Patagonië waar de moedergist is ontdekt: 41ᵒ zuiderbreedte.
Het is onduidelijk welke doelgroep Heineken tracht te bereiken met deze “funky versie van hun pils”.

 

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *