Mikkeller brouwerij opent speciaalbier café in San Francisco

mikkeller-bar-san-francisco-logo-575De Mikkeller brouwerij uit Denemarken is een van Europa’s beste bierbrouwerijen. Mikkeller brouwt speciaalbieren in de lijn van de Amerikanen en de Belgen met sterke stouts, Quadrupels en op eikenhouten vaten gerijpt speciaalbier.
Mikkeller heeft al geruime tijd een bar in Kopenhagen. Vorige week werden de deuren geopend van Mikkeller Bar San Francisco.

De Mikkeller bar is een samenwerking tussen de brouwerij en Chuck Stilphen, eigenaar van de Belgische biertempel The Trappist in Oakland (aan de andere kant van de San Francisco bay). Ondanks de flinke lijst met Europees speciaalbier richt het café zich wel op de Amerikaanse bierdrinker. Verwacht dus geen Scandinavische tradities of gerechten op de menukaart.

9060324.28Gelukkig weten de Amerikanen wel hoe ze een speciaalbier café moeten maken. Met maar liefst 42 taps kunnen wij jaloers zijn. Op http://www.mikkellerbar.com/ontap.html vind je terug  wat er op de tap verkrijgbaar is.

Het concept dat Brewdog al geruime tijd voert waait nu dus ook over naar andere speciaalbier brouwerijen. Eigen cafés in grote steden waar je speciaalbier kunt drinken en wat kunt eten. Een goed uitgedacht concept die hopelijk ook andere brouwerijen gaan bereiken. Brewdog breidt ook al uit richting Zweden, laten we hopen dat we in Nederland straks ook een Mikkeller bar hebben.

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *