Nieuwe bierapp in aantocht: BeerPic

rate-beer-300x300Wereldwijd zijn er honderden verschillende soorten bier. Dan kan het weleens voorkomen dat je niet precies weet welk bier het lekkerste zou moeten zijn. Binnenkort is er een app die je daarbij een handje kan helpen: BeerPic.

Door het gebruik van augmented reality kan BeerPic jou precies vertellen wat voor score deze krijgt op www.RateBeer.com. RateBeer is één van ’s werelds meest toonaangevende websites op het gebied van (speciaal)bieren. Ze staan al jaren bekend om hun uitgebreide database met bierrecensies geschreven door gebruikers van over de gehele wereld.

Het principe van BeerPic is simpel: je houdt je bieretiket voor de lens van je telefoon en de bijbehorende RateBeer-score verschijnt in beeld. Handig als je dus weer eens bij de slijter niet weet welk biertje zéker mee naar huis moet…

Eens bekijken hoe dat nou in het echt in zijn werk gaat? In het onderstaande filmpje geeft Joseph Tucker, Executive Director bij RateBeer, alvast een kleine sneak preview.

Voorlopig is de app nog in ontwikkeling. We moeten dus nog even geduld hebben voordat we met BeerPic aan de slag kunnen. De app zal beschikbaar zijn voor zowel iPhone, als Android.

Comments

comments

One thought on “Nieuwe bierapp in aantocht: BeerPic”

  1. T0n says:

    Ik ben niet zo kapot van dit soort apps die je zeggen wat ‘het beste’ is. Wat maakt mij het uit dat iemand bier X een betere rating geeft dan bier Y? Wat als mijn smaak nou net anders is dan die mensen van de site?
    Als ik de kritiek over sites als Yelp en de acties van o.a. Geenstijl op webpolls is mijn vertrouwen in dergelijke ratings ook lager dan mijn vertrouwen op mijn ‘bierinstinct’. Ik vrees dat met dergelijke apps je eigen gesnuffel en gestruin tussen bierstellingen om te kijken welke flesjes je kiest wordt aangetast. Was laatst bij -ik meen- Zembla ook al een reportage over hoe al die digitale apps ons afleiden van het ‘hier en nu’. Wat als al die goede ratings over een bepaald bier uit Amerika komen op 5 min. van de brouwerij en van een half jaar geleden zijn en het flesje dat jij net in je handen hebt, heeft 4 maanden gereisd onderhevig aan temperatuurswisselingen? Een Ipa o.i.d. zal dan echt wel anders smaken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *