Recensie: Cloudwater / Brouwerij Kees – Custard Porter

afbeelding etiket Custard PorterDe laatste tijd hebben opvallend veel bieren mijn revue gepasseerd, die geïnspireerd zijn op gerechten. Denk bijvoorbeeld aan Full English Breakfast van Het Uiltje of de Caramel Fudge Stout van Brouwerij Kees. Mede daarom werd mijn interesse wel gewekt toen ik ‘Custard Porter’ op het etiket zag staan.

Deze Custard Porter van 8,5% is een collaboration tussen het Britse Cloudwater Brew Co. en onze eigen Brouwerij Kees. Het bier is gebrouwen met Perle en Willamette hop en dry hopped met Sorachi Ace hop.

Proefnotities

Geur: drop, stroop, caramel, vanille, geroosterde mout, cola
Smaak: heftig geroosterde mout, koffie, bitter, custard, subtiele citroen, kandij, kruidig, fudge
Mondgevoel: plakkerig, lange afdronk, verwarmend, weinig koolzuur

Conclusie

De eerste slok die je van dit bier zult nemen, is erg intens. Je krijgt een overvloed aan geroosterde mout voor je kiezen. Naar alle eerlijkheid vond ik het nogal veel weg hebben van een kopje te sterk gezette Earl Grey thee. Gelukkig verdwijnt deze heftige smaak na een paar slokken wat meer naar de achtergrond en komen er aangename tonen van onder andere koffie, vanille en chocola naar voren. Dat het bier dry hopped is met Sorachi Ace hop is erg duidelijk te proeven. In de afdronk proef ik lichte citrus, gevolgd door een aangename bitterheid. Al met al is dit een interessant bier, maar het is zeker geen allemansvriend.

Cloudwater / Kees - Custard Porter

6.9

Geur

7.0/10

Smaak

6.5/10

Mondgevoel

7.0/10

Finish

7.0/10

Pros

  • Veel smaken te proeven
  • Mooie body voor 8,5% bier

Cons

  • Geroosterde mout erg overheersend
  • Geen allemansvriend

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *