Recensie: Mikkeller Beer Geek Vanilla Maple Shake

De Deense brouwerij Mikkeller staat al jaren bekend om zijn enorm veel verschillende bieren die hij over de gehele wereld laat brouwen. Deze “gypsy” brewer heeft pas sinds kort zijn eigen brouwerij in San Diego (de oude Alesmith brouwerij). Een groot deel van zijn bieren worden gebrouwen bij de Proefbrouwerij in Lochristi. De ‘Beer Geek’ serie wordt gebrouwen bij Lervig Aktiebryggeri in Noorwegen. Zo ook de nieuwste in deze serie, de Vanilla Maple Shake.

Beer Geek Vanilla Maple Shake is een Imperial Stout gebrouwen met coffee waar er daarna vanille en maple syrup aan is toegevoegd. Deze stout van 13% heeft in het verleden diverse andere varianten gehad waaronder de Cocoa Shake, Vanilla Shake, Bourbon Barrel Aged Vanilla Shake. Om nog maar niet te praten over de Breakfast, Brunch Weasel, etc etc.

Proefnotities:

Geur: enorme bak aan maple syrup, chocolade, koffie
Smaak: vol, maple, koffie, flinke dosis bitterheid, niet te zoet, smaak blijft lang hangen, alcohol is goed verborgen
Mondgevoel: romig, zoetig, plakkerig, enorme smaakbom, feestje in je mond

Mikkeller Beer Geek Vanilla Maple Shake is een knaller in deze serie. Wie van een dikke stout houdt met een enorme bak smaak die je de volgende dag nog proeft is diit een must have. De Maple Shake is een waar feestje om te drinken! Hij is beperkt in Nederland verkrijgbaar dus ben er snel bij.

Mikkeller Beer Geek Vanilla Maple Shake

8.9

Geur

9.0/10

Smaak

8.8/10

Mondgevoel

9.1/10

Finish

8.7/10

Pros

  • Maple Syrup <3
  • Volle bak smaak
  • Niet te zoet

Cons

  • Heftig
  • Iets te veel koolzuur

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *