Recensie: Oedipus – Mama

MAMA_OEDIPUSWEBNederland is in ontwikkeling op bier gebied, steeds komen er weer nieuwe kleine brouwerijen bij die speciale verrassende bieren maken. Tegenwoordig is het ook allemaal wat makkelijker, een hobbybrouwer of thuisbrouwer bedenkt een leuk bier en heeft de mogelijkheid om dit bij een grotere brouwerij te laten maken.

Zo ook Brouwerij Oedipus. Vier jonge mannen uit Amsterdam wilde hun thuisbrouwsels wat commerciëler maken. In 2012 richtte zij hun brouwerij Oedipus op. De brouwerij heeft op dit moment al vijf verschillende bieren die in grotere oplages worden gebrouwen bij De Molen in Bodegraven en bij brouwerij Anders! in Halen (BE).

MAMA van Oedipus is hun meest lichte variant. Een American Pale Ale met een alcohol van maar 5%.
Opvallend is gelijk de heerlijke hoppige citrus geur bij het openmaken van het flesje. Dit bier is een waar zomers biertje. Ik zie mezelf al liggen met 30 graden aan een mooi zandstrand onder een palmboom met dit fijn bier erbij.

 

Smaak en Aroma

1622665_10152183542371600_1633755811_n

Mama is dus lekker fris gehopt door middel van de Centennial hop (USA) en de Motueka hop (NZ). het bier heeft een mooi zacht witte schuimkraag en je proeft citrus, grapefruit en mandarijn. Hij drinkt lekker droogbitter weg en met 5% en prima dorstlesser. Hoewel ik normaal geen fan ben van flink hoeveelheid koolzuur in mijn speciaalbier vind ik dit in dit bier wel erg prettig. De bitterheid ten opzichte van de fruitigheid vind ik het sterkste aan MAMA.

Conclusie

MAMA is mijn eerste kennismaking met de bieren van Oedipus en ik ben aangenaam verrast! Dit bier zou wel eens het ultieme zomerbier van 2014 kunnen worden. Ik hoop Oedipus deze zomer op enkele bierfestival te treffen want ik ben absoluut benieuwd naar hun andere bieren.

Brouwerij: Oedipus
Soort: American Pale Ale
Alcoholpercentage: 5%
Ingrediënten: Water, mout, , hop, gist

Verkrijgbaar bij:

biernavigatie

 
 

Comments

comments

One thought on “Recensie: Oedipus – Mama”

  1. Pingback: Recensie: Gaia - Oedipus - BierNetwerk
  2. Trackback: Recensie: Gaia - Oedipus - BierNetwerk

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *