Recensie: Zomerblond – Brouwerij ’t IJ

BSG1YucCIAApcDRToch jammer dat Brouwerij ’t IJ uit Amsterdam dit lekker zomerbier niet enkele maanden eerder heeft uitgebracht. Op deze lichtgrijze nazomerdag is de beleving van een zomerbier toch net iets minder dan op een stralende juni dag bijvoorbeeld. Aan de smaak doet het natuurlijk niks onder.

De Amsterdamse brouwerij bracht dit jaar diverse gelegenheidsbieren uit die maar een keer werden gebrouwen, oa Nr.1, Ciel Bleu IPA en dan nu de Zomerblond.

De Zomerblond is een fris bitter blond bier met een alcoholpercentage van 4,8%. Het blond bier is goed gehopt met de Waimea, Cascade en Chinook hop. Hierdoor krijgt het bier een stevig bittere smaak. Het bier bevat verder aroma’s en smaak van limoen, grapefruit en tarwe. De geur is licht bloemig en fruitig. Opvallend is de mooie witte schuimkraag die het bier de gehele tijd blijft houden.

Ondanks dat een blond bier lekker gekoeld gedronken hoort te worden is het beter om de Zomerblond niet al te koud te drinken. Dit verbergt namelijk wat verborgen smaken die pas echt goed tot zijn recht komen als het bier iets opgewarmd is door de kamertemperatuur.

Zomerblond van brouwerij ’t IJ is een lekker bitter zomerbier die goed drinkbaar is bij de BBQ of op een warme zomeravond. Op fles is hij nog beperkt verkrijgbaar bij de betere drankenzaak. Daarnaast is hij nog van de tap verkrijgbaar bij het proeflokaal van de brouwerij zelf.

 

Wat vind jij? Als jij dit bier ook gedronken hebt laat dan een waardering achter door op de ster van jouw cijfer te klikken. Of post een eigen recensie door middel van een reactie.

Comments

comments

One thought on “Recensie: Zomerblond – Brouwerij ’t IJ”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *