Struise Brouwers en Mikkeller vertegenwoordigen Europa in Ratebeer top 100

rb_bestLijstjes! Amerikanen zijn er dol op, Bierliefhebbers ook, Ratebeer.com is leading op het gebied van bierscores samen met Beeradvocate.com. Wil je weten hoe een bier gewaardeerd wordt, check altijd even op Ratebeer wat de scores zijn. Vooral Amerikanen en Scandinaviërs zijn actief vertegenwoordigd op de site. Ieder jaar komt RateBeer weer met hun top100 van beste bieren ter wereld, uitgekozen uit de recensies van bierdrinkers.

Duidelijk is wel dat de Amerikanen ruim vertegenwoordigd zijn in deze lijst. Alchemist Heady Topper, Three Floyds Dark Lord, Russian River Pliny the Elder en Founders Breakfast Stout zijn bieren die al jaren de ranglijsten aanvoeren. Dat is niet zo heel vreemd, het overgrote deel van de Ratebeer-gebruikers is Amerikaans.

Toch is het goed om te zien dat enkele Europese brouwers steeds beter vertegenwoordigd raken in de lijst der lijsten. Zo zijn de Struise Brouwers met 3 bieren vertegenwoordigd. De Pannepot, Pannepot Reserva en de Black Albert. Ook de Deense brouwer Mikkeller is met drie bieren net zo actief in de lijst. Namelijk de Beer Geek Breakfast, Beer Geek Brunch Weasel en de X Imperial Stout 2006/2013.

 

Stout en IPA: populair

De stouts en IPA’s zeer nadrukkelijk present in de lijst. Amerikanen houden er van (wij trouwens ook!). De Westvleteren 12 is wederom gekozen tot beste ter wereld, de paters zullen er blij mee zijn. Toch plaatsen wij een lichte kanttekening bij de scores, is het bier zo extreem goed of heeft het ook met de hype en verkrijgbaarheid te maken? Wij ontkennen niet de kwaliteiten van het bier, maar denken wel dat de hype heeft bijgedragen aan het succes en de nummer-1-positie. Als je 15 dollar voor een flesje betaald vind je hem al gauw lekker toch? Ach ja, wij houden van lijstjes en hebben al het een en ander op onze wishlist staan!

pannepot_reserva_2007_old_fisherman_s_33cl_10_struise

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *