’t Paultje-eigenaar Paul Leeyen opent Thornbridge Pub in ‘s-Hertogenbosch

Thornbridge pub komt naar Den BoschAl ruim 1,5 jaar liep Paul Leeyen (27), eigenaar van Proeflokaal ’t Paultje in ‘s-Hertogenbosch met het idee om een 2e café te openen in zijn stad. ’t Paultje is een klein proeflokaal, maar werd al snel een van de meest populaire speciaalbiercafé’s in ‘s-Hertogenbosch. Ieder weekend is het volle bak en een tweede kroeg zou niet misstaan. Al snel kwam het idee om een BrewDog pub te openen. Na diverse onderhandelingen met de jongens van BrewDog en met de importeur Bier & Co werd uiteindelijk de deal om diverse redenen afgeblazen.

Toch wilde Paul een echte Engelse Pub openen. Ierse pubs hebben we genoeg, maar Engelse pubs zijn er nog niet zoveel in Nederland. Het huiskamergevoel vindt Paul belangrijk. Het moet knus en gezellig zijn. Mooie bieren, tv kunnen kijken en gezellig kunnen kletsen met anderen. Als bierliefhebber ging hij op bezoek bij enkele Engelse brouwerijen zoals Meantime, Fullers en Thornbridge. Paul vertelt: “Bij Thornbridge voelde ik me gelijk thuis, de mensen in de brouwerij zijn allemaal even enthousiast. Van de brouwmeester tot aan de laborant toe. Dat is iets wat je niet vaak ziet binnen een brouwerij van die grootte.”

tb-db

En zo werd enkele weken geleden de deal gesloten dat er in ‘s-Hertogenbosch de eerste officiële Thornbridge pub van Europa wordt geopend. Het café zal in september zijn deuren openen. Standaard zijn 22 bieren van de tap beschikbaar, naast enkele diverse gastbieren van oa Rogue, Brewdog, Meantime, Flying Dog en Brooklyn Brewery. Van de 22 tappunten zijn er altijd 6 Thornbridge bieren aanwezig, van de standaard serie zoals bv de Jaipur of de Wild Swan tot aan alle limited editions of seizoensbieren. Alles wat Thornbridge uitbrengt zal in ‘s-Hertogenbosch getapt gaan worden. Zowel van het fust als van cask. Ook zullen er door Thornbridge regelmatig exclusieve bieren worden gebrouwen voor de Pub in ‘s-Hertogenbosch.

“t Paultje zal meer een speciaalbiercafé worden dat zich richt op Nederlandse en Belgische speciaalbieren”, vertelt Paul. “We gaan het assortiment daar verder uitbreiden met bijvoorbeeld, Brouwerij De Natte Gijt en Microbrouwerij De Rooie Dop. Voor die bieren kun je naar ’t Paultje. Voor de Engelse en Amerikaanse bieren kun je straks bij de Thornbridge Pub terecht.”

Voor meer info: http://www.facebook.com/pubdenbosch.

 

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *