2014 Het Jaar van BierNetwerk.nl

1238156_228485483974603_1894077894_n2014 is al weer bijna voorbij, het was een rap en snel jaar. 2014 was het eerste volledige jaar van BierNetwerk.nl.

Het idee om een bierwebsite te beginnen begon ergens begin augustus 2013, samen met Martijn Knegt zette we de website op in ongeveer 2 weken. We hadden beide weinig ervaring maar de enthousiasme was er. In het begin was het even zoeken maar de layout was snel klaar. We zaten bomvol met ideeën.
Al snel boden diverse bierliefhebbers aan om mee te helpen. Chris Scholtens ontworp het logo, Thijs Brabander promootte de site onder zijn ruim 3000 Facebook vrienden. Maar ook kleine brouwerijen zoals Mark van Microbrouwerij Rooie Dop en Robbert Uyleman van Brouwerij het Uiltje gaven feedback en kwamen met tips om de site te verbeteren. We hadden als snel een aantal leuke primeurs, de recensie van de Trappist Zundert, Duvel die met de Vedett IPA komt, maar ook de eerste recensie van de populaire Duvel Tripel Hop 2014.

Bloggers

Binnen en korte tijd kwamen er nieuwe bloggers bij, allemaal liefhebbers die hun passie wilde delen. Raymond Luijbregts, destijds ook hoofd redacteur van een tijdschrift gaf aan graag te helpen met schrijven. Steven Vos, ook bierliefhebber met ervaring met schrijven. Dennis Vansant, onze eerste Belgische medewerker die naast journalist is bij de Gazet van Antwerpen ook bij de Struise Brouwers de website -geek uithangt. Maar ook jonge mensen zoals Anna Menting, die met haar 23 jarige leeftijd ook eens de vrouwelijke kant belicht op het gebied van bier dat eigenlijk al te lang een mannen imago heeft.

De site groeide gestaag, en uiteindelijk hebben ruim 75000 bierliefhebbers over de gehele wereld BierNetwerk bezocht. Bezoekers ruim 98 landen maar liefst! Met de meeste uit Nederland, België en de VS. Samen schreven we 216 artikelen, van nieuwsitems tot recensies en van festivalverslagen tot diepgaande interviews.

Tap Take-over

Ook organiseerde we twee keer een Tap Take-over bij Cafe Hoegaarden in Tilburg. De Muifelbrouwerij en Brouwerij De Natte Gijt tapte op deze dag samen met ons hun biertjes en garandeerde voor een zeer geslaagde dag. De volgende Tap Take-over staat trouwens al weer gepland, 17 januari komt Ronald van De Dochter van de Korenaar met zijn bieren naar Tilburg. De verwachting is dat het druk wordt, zorg ervoor dat je op tijd erbij bent.

Ik kijk tevreden terug wat we met BierNetwerk in zo’n korte tijd hebben bereikt, maar onze doelen en plannen voor 2015 zijn nog veel groter! Uiteindelijk doen we dit allemaal voor jullie als lezer en liefhebber. De site kost soms bloed zweet en tranen maar uiteindelijk is het leuk om al de positieve reacties en lezers te zien. Ik wens jullie een gezellig en veilige jaarwisseling en geniet van alle mooie bieren!

Cheers!

Nils

10577128_10152632235646600_316197974428338831_n

          foto: Martijn Knegt en Nils Masselink afgelopen zomer bij de Struise Brouwers.

Volg Nils op Untappd:
Nils op Untappd

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *