AB-Inbev neemt opnieuw Amerikaanse Craft Beer brouwerij over

10_Barrel_Brewing_sflbAnheuser Bush Inbev, oorspronkelijk afkomstig uit België, onderneemt steeds grotere stappen om zich te gaan richten op de Amerikaanse Craft Beer markt. Speciaalbier is op dit moment ontzettend ‘booming’ in de VS. Nog nooit is de Craft Beer markt zo enorm gegroeid als de afgelopen 3 jaar. En dat in verhouding tot de juiste iets krimpende markt op het gebied van pils is dit een duidelijke trend.

In 2011 nam de brouwgigant al Goose Island Brewing Co. uit Chicago (voor beergeeks bekend van de Bourbon County series)over. Nu is het de beurt aan de uit Oregon afkomstige brouwerij 10 Barrel Brewing Co.

10 Barrel is hier in Nederland niet zo heel bekend, de brouwerij heeft naast hun brouwerij ook nog diverse Brewpubs in Idaho en binnenkort een in Portland. Hun bekendste bier is de Apocalypse IPA. 10 Barrel is een relatief kleine brouwerij op de Amerikaanse Craft Beer markt en levert ongeveer 4% van de totale marktafzet.

Voor welk bedrag AB-Inbev de brouwerij gaat overnemen is nog niet bekend, in 2011 werd Goose Island voor een kleine 39 miljoen dollar overgenomen. Binnen de brouwerij van 10 barrel zal er weinig veranderen, organisatorisch blijft alles hetzelfde. De verkrijgbaarheid van de bieren zal door de overname naar alle waarschijnlijk flink toenemen.

Waarschijnlijk is het nu maar afwachten welke volgende brouwerij op het lijstje staat van AB-Inbev.

10-Barrel-aging1-1200x812

 

 

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *