Het 5e Game of Thrones bier wordt een Dark Saison Ale

three-eyed-raven-250x1024In de lente van 2015 gaat het 5e seizoen van HBO’s fantasy serie Game of Thrones van start. De serie is een grote hit en hetzelfde kan gezegd worden over de bieren die Brouwerij Ommegang aan de serie gekoppeld heeft. De eerste drie brouwsels zijn al lang en breed uitverkocht en ook het vierde bier, Valar Morghulis Dubbel Ale, zal niet lang meer te verkrijgen zijn ondanks dat hier vier keer zoveel van gebrouwd was als het eerste bier (Iron Throne Blond Ale).

Het bier heeft de naam Three Eyed Raven meegekregen en dat is uiteraard weer een verwijzing naar een belangrijk plotpunt van het afgelopen seizoen. Het is een Dark Saison Ale geworden, inderdaad een fusie van een saison en een donkere ale. Volgens de brouwer heeft meest unieke Game of Thrones bier tot nu toe en net zoals in de serie het geval was is de Three Eyed Raven niet wat je er van verwacht.

In het bier is rogge en midnight tarwe (wat een donkere kleur geeft maar niet de volle geroosterde smaak van donker bier) verwerkt en donkere kandij suikers. Het is gehopt met Hallertau Spalt Select, Tettnang, en Bravo hops wat voor een kruidig en fruitig karakter moet zorgen. En het Ommegang huisgist maakt het bier af.

De illustratie op de label komt dit keer van heuse concept artwork dat voor de serie gebruikt is.

Wil je dit bier bemachtigen dan ben je net zoals de vorige keren aangewezen op het ruilcircuit want het komt natuurlijk alleen uit in de Verenigde Staten. Het komt daar landelijk uit op fust en grote kurkflessen.

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *