ABT van de maand juni: Chimay Dorée Goud

Elke maand kiest de Alliantie van Bier tapperijen ( ABT) een ander bier uit wat bier van de maand wordt. Deze maand is gekozen voor Chimay Dorée Goud.

Abdij Notre Dame de Scourmont

Chimay Dorée Het bijzondere aan dit bier is dat dit eigenlijk niet eens commercieel verkocht zou worden. Dit bier is namelijk eerder bedoeld voor de Belgische monniken als tafelbier. Hier gebruikte ze eerst een met water aangelengde Chimay Rood voor maar in 2006 kwam daar verandering en werd er een eigen receptuur gebruikt. Dit was eerst alleen in de abdij Notre Dame de Scourmont verkrijgbaar en Auberge de Poteaupré, het brouwhuis-restaurant. En sinds 2013 ook verkrijgbaar in verschillende kroegen van de tap in Engeland en Italië.

Chimay Dorée Goud

We hebben het bij Biernetwerk al wel eens eerder gezegd bier drinken is afhankelijk van de beleving. Vandaar dat ik er ook even bij vermeld onder welke gunstige omstandigheden ik dit lekkere biertje heb gedronken.

Stelt u zich zelf voor op een avond na een dag werken met vrienden op een terras en een tegoed bonnetje voor twee biertjes van de maand. Het is nog aangenaam lekker buiten. Samen met mijn vrienden is de keus dus al snel gevallen voor het biertje van de maand, de Chimay Dorée Goud.

Een mooi gelig biertje komt bij ons op tafel te staan met een witte schuimkraag. Je ruikt lichtelijk de citrus terug en als ik een slok neem is deze aangenaam. Geen erge complexe smaken maar de hop en kruiden komen lekker naar voren. Het is niet een zwaar biertje om te drinken. Met de 4,8 % die er in zit is dit een mooie blonde trappist. Een biertje dat ik eigenlijk wel vaker op een terras zou willen drinken.

Brouwerij: Chimay
Soort: Belgische blonde trappist
Alcoholpercentage: 4,8 procent

 

Volg Anna op Untappd:
Anna op Untappd

 

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *