‘Duvel komt met blind tasting pack alle Tripel Hop-edities’

Duvel Tripel Hop Tasting PackDuvel introduceert in april 2016 een tasting pack met daarin alle tot nu toe verschenen edities van Tripel Hop-uitgave. Dat meldt het doorgaans goed geïnformeerde blog Belgian Beer Geek op de bijbehorende Facebookpagina. Het nieuws werd onlangs mondeling aan ons bevestigd door een medewerker van Duvel.

Op het blog zijn ook naar verluidt gelekte afbeeldingen zichtbaar (zie hier en hier). Daaruit blijkt dat het zwarte tasting pack zes Duvel Tripel Hop-edities bevat. Welk flesje welke editie bevat is nog niet bekend, de labels zijn zwart en vertellen niet om welk jaartal het gaat.

Raden en stemmen

Het is aan de koper te raden welke editie in wel flesje zit. Het pakket bevat daartoe een zwart potlood voor het maken van proefnotities en een tasting leaflet. Door het goed proeven en goed invullen van dat formulier kun je vervolgens opmaken welke extra hopsoort gebruikt is en dus om welke editie het gaat.

De favoriete Tripel Hop kun je vervolgens doorgeven op de website www.duveltripelhop.be. Deze is op het moment van schrijven nog niet actief. Het is niet helemaal duidelijk wat Duvel gaat doen met de uitslag, al suggereert de tekst bij de afbeelding wel dat het om een heruitgave van de winnaar gaat, als Tripel Hop-editie  2017. De tekst lijkt echter niet van Duvel zelf afkomstig, want het bevat een taalfout (de maand juni is met hoofdletter geschreven).

De stemming loopt tot begin Juni, dan moet meesterbrouwer Hedwig de hop bestellen voor de nieuwe Duvel Tripel Hop

De eerste editie van Duvel Tripel Hop verscheen in 2007. Tot en met 2010 was Amarillo de derde hopsoort. In 2012 kreeg Duvel Citra-hop, in 2013 werd er Sorachi Ace toegevoegd. In 2014 was Mosaic-hop de extra smaakmaker en 2015 had Equinox als derde hopsoort. Dit jaar verschijnt er een editie met HBC 291-hop.

Comments

comments

One thought on “‘Duvel komt met blind tasting pack alle Tripel Hop-edities’”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *