Brouwmeester Orval maakt collab met New Belgium Brewing

Nieuwe Orval collab met New Belgian Brewing

Orval’s brouwmeester Anne-Francoise Pypaert slaat dit jaar de handen ineen met de New Belgium Brewing, een brouwerij uit Colorado. Dat maakt de bierwebsite Draftmag bekend. Samen gaan ze een ‘Spiced Belgian Strong Dark Ale’ te brouwen. Een hele mond vol, maar wat houdt het nou precies in? Het zal een droog, donker en sterk bier worden met 9,5 % alcohol. Dit bier bevat ook sparrennaalden en granen die gelegen hebben op Amerikaanse Eiken spiralen. In juli zal de brouwdag plaats vinden.

Niet geheel verrassend

Het is niet geheel verrassend dat New Belgium Brewing kiest voor een Belgische brouwerij. De huidige brouwer, Peter Bouckaert, werkte voorheen bij Rodenbach.

Voor Orval’s brouwmeester Anne-Francoise Pypaert is het de eerste keer dat ze kan meewerken aan een nieuw recept. Immers maakt Orval al jaren hetzelfde bier en zijn er geen nieuwe varianten onder haar bewind gemaakt.

Transatlantique kriek

De collab met Orval is niet de enige samenwerking die op de rol staat. Naast een samenwerking met Orval gaat New Belgium brewery ook aan de slag met Brouwerij Oud Beersel om een ‘Transatlantique kriek’ te brouwen. Met Brouwerij Hof ter Dormaal hebben ze in begin februari een Belgian Golden Ale gebrouwen. Een Flowering Citrus Ale wordt gebrouwen in samenwerking met Brouwerij De Koninck.

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *