BBQ Bier Top 5

We hebben een zomerse week in aantocht. Perfect BBQ weer dus. Bij een BBQ horen natuurlijk lekkere bieren, daarom selecteren wij vijf bieren die lekker zijn voor een zomerse BBQ. Cheers!

westvleteren

Westvleteren Blond

Geen barbecue zonder een trappist, de meest prettige voor bij de BBQ is dan wel de Westvleteren Blond. Het bier is licht bitter en heeft een alcoholpercentage van 5,8% en drinkt daardoor makkelijk weg. Het bier heeft een zacht peperige smaak en combineert daardoor uitstekend bij een stukje vlees.
Drink hem wel zo vers mogelijk, een blond bier is niet echt geschikt om te laten rijpen in tegenstelling tot de WV 8 en 12.

 

 

 

emelisse-25

Emelisse 2.5

Een licht biertje als je in de volle zon staat te barbecueën is niet verkeerd. De Emelisse 2.5 is ontzettend fris en met maar 2.5% valt deze niet zwaar. Session Ale’s zoals deze genoemd worden zijn op dit moment erg in opkomst. Zeker voor tijdens een lange zomeravond. Het bier is goed gehopt en bevat een prettige citrus smaak. Dit is een bier die je gerust de hele avond zou kunnen drinken zonder er de volgende dag last van te hebben.

 

 

 

e708-libertine-black-ale-brewdog

BrewDog – Libertine Black Ale

Een donker en stevig bier mag niet ontbreken natuurlijk. Maar een Stout valt vaak nogal zwaar en daarom kies ik voor de Libertine Black Ale van BrewDog. Een Black IPA die de perfecte balans heeft tussen hop en geroosterde mout. Het bier heeft een lichtbruine romige schuimkraag en met 7.2% ook niet zo zwaar. Het bier is vol van smaak maar drinkt toch wel goed weg. Absoluut een geweldig bier bij een goed stuk vlees.

 

 

 

 

 

IPA_Poster_1.1_textCS4

 

IPA van Brouwerij t’ IJ

Een barbecue is natuurlijk niet compleet zonder een Nederlandse IPA. Mijn favoriet is en blijft nog altijd de IPA van Brouwerij ’t IJ uit Amsterdam. Met een alcoholpercentage van 7% niet al te zwaar maar met een mooie grapefruit bitterheid absoluut verfrissend bij een zomerse BBQ dag. De Amerikaanse hoppen die gebruikt zijn voor dit bier maken de IPA van ’t IJ lekker frisbitter. Daarnaast is het labeldesign natuurlijk erg tof!

 

 

 

Ayinger-Brauweiss

Ayinger Brau-Weisse

Wat mij betreft is een barbecue niet compleet zonder een lekkere Duitse Hefeweizen. En dat hoeft dan niet eens een speciale Weizenbock ofzo te zijn, een lekkere frisse standaard weizen doet het ook goed tijdens het eten. En deze is gewoon bij de supermarkt te krijgen ook nog (AH). Dit troebel geel tarwebier heeft een mooie grote romige schuimkop en een aroma van citroen, een beetje banaan en wat kruidnagel. Al deze komen terug in de smaak samen met wat gist en zelfs wat bloemen. Oftewel een heerlijke frisse Hefeweizen!

 

 

 

 

 

Volg Nils op Untappd:
Nils op Untappd

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *