Belgische cafébaas vindt La Trappe-fusten van 15 jaar oud

La Trappe

Sven van den Broucke deed in de achtertuin van zijn café in het West-Vlaamse Damme de vondst van zijn leven. Na het uitgraven van een een paar oude planken stuitten ze op 14 fusten La Trappe uit de grond, waarvan 11 nog tsjokvol met het patervocht. Dat meldt het Nieuwsblad.

‘Volgens de brouwer is het zeker al 15 jaar geleden dat hij nog La Trappe heeft geleverd. Dat bier zit hier dus al jaren onder de grond.’

Aldus Sven van den Broucke in het Nieuwsblad.

Potdicht

Het is niet helemaal duidelijk om welke varianten het gaat. We hopen voor de barman dat hij vooral Quadrupels uit de grond heeft getrokken. Uit eigen ervaring kunnen we vertellen dat dat bier erg mooi rijpt op fusten, van de andere varianten zouden we dat zeker niet garanderen.

Sven heeft nog wel een klein probleem: de tapaansluitingen zijn verouderd. Daarvoor zoekt hij momenteel nog een oplossing. Mocht het bier nog goed drinkbaar zijn, dan stelt hij het gratis ter beschikking aan zijn gasten. De monniken van La Trappe hebben aan het Brabants Dagblad al laten weten dat zij wel raad weten met de gesloten fusten.

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *