Nieuw trappistenbier uit Oostenrijk: Nivard

Trappistenbier Nivard

De wereld is weer een nieuwe officiële trappist rijker. Nivard is de naam van het derde bier uit het klooster van het Oostenrijkse Stift Engelszell. Eerder bracht de trappisterij het bruine bier Gregorius en de amberkleurige Benno op de markt.

Nivard is een blond, iets amber gekleurd bovengistend bier. Het is met 5,5 procent alcohol lichter dan zijn twee voorgangers Gregorius en Benno, die respectievelijk een sterkte van 9,7 en 6,9% kennen.

Lager op de kloosterlijke ladder

Net als de twee eerdere varianten is Nivard vernoemd naar een van de bewoners van het trappistenklooster. Wel is er een verschil: Gregorius en Benno waren abten, Nivard stond lager op de ladder: hij was pater. Overigens heette de man niet ‘Nivard’ bij zijn geboorte, het is de naam die doorgaans gegeven wordt aan de tweede broer die het klooster betreedt.

De trappistenbenoeming van het bier mocht de beste man zelf helaas niet meer meemaken, Nivard overleed namelijk in september dit jaar.

Eerder als jubileumbier

Het bier bestaat al langer als jubileumbier, maar dan niet het jubileum van de pater. Dit voorjaar schonken ze het brouwsel ter gelegenheid van het 250-jarig bestaan van het klooster en werd het aan de poorten van het klooster al verkocht. Wel bleef de naam verwijzen naar een jubileum. Onlangs kreeg het de nieuwe naam ‘Nivard’, ter erer van het 70-jarig priesterjubileum van de beste man. Met het nieuwe naam, een nieuw label en een officieel trappistenlogo gaan ze nu de wereldmarkt op.

We hopen dit bier zo snel mogelijk in handen te krijgen voor een uitgebreide recensie!

Volg Raymond op Untappd:
Raymond op Untappd

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *