Bloggers Top 5: De lekkerste bieren van 2015 (Martine Gennisse)

Normaal gesproken ben ik erg goed in het maken van lijstjes. Ik maak ze werkelijk overal voor. Maar wanneer het om speciaalbier gaat… tja, dan vraag je me wat. In eerste instantie had ik niet echt het idee dat ik in 2015 zulke écht mooie bieren had gedronken. Een snelle scan van mijn Untappd gaf me volledig ongelijk. En ook direct het inzicht dat het eigenlijk alleen een lijstje van stouts zou moeten worden… Omdat ik dat een beetje kortzichtig vind, heb ik toch nog wat andere juweeltjes die ik wil vermelden.

The Lost Abbey - Track #8The Lost Abbey – Track #8: Number of the Beast

Dit was het eerste bier wat ik van deze brouwerij mocht drinken: wat een feestje! Ik ben een erg groot liefhebster van bier in combinatie met bourbon, dus past deze wat dat betreft perfect in mijn straatje. De combinatie met kaneel en gedroogde chilivlokken, geeft het bier een interessante twist. Zoet en boozy aan de ene kant, maar dan wel met een beetje pit. 

Omnipollo – Noa Pecan Mud Cake Stout

Verlangen naar een specifiek bier, dat doe ik niet zo snel. Totdat ik dit bier per toeval bestelde bij het proeflokaal van De Kaapse Brouwers. Ik kwam bij Bierfestival HOP vandaan en ondanks de tijd van het jaar, midden augustus, was het ontzettend slecht weer. Regen, koud, stevige wind… je kent het wel. Maar na dit bier ging de zon voor mij spreekwoordelijk toch weer even schijnen. Mooie tonen van chocola, rood fruit, noten en subtiel een beetje koffie.

Brewdog - Born To Die 04.07.2015Brewdog – Born To Die 04.07.2015

Brewdog is een brouwerij die me zelden teleurstelt, dus ik was dan ook erg nieuwsgierig naar deze Imperial IPA. Met een goed bijpassende muziek op de achtergrond, Sufjan Stevens’ ‘Fourth of July’, maakte dit het plaatje wel compleet. Een lekkere doordrinker met een goede balans tussen bitter en citrus.

Het Uiltje – Met Je Cascade Groene Trui

Alleen voor de naam verdient dit bier al een eervolle vermelding. Natuurlijk staat Het Uiltje hier wel bekend om, maar ik denk dat dit toch wel mijn favoriet is. Daarnaast is de inhoud wat mij betreft ook absoluut een blijvertje: zoetig, bloemig en een flinke droge hop nasmaak. Precies zoals een IPA voor mij moet smaken.

The Wild Beer Co – WildebeestThe Wild Beer Co - Wildebeest

Wild Beer kende ik eigenlijk alleen van hun IPA’s, saisons en sour ales. Dat ik de omschrijving op een flesje las en me sterk afvroeg of die combinatie lekker zou zijn. Achteraf pakte het meestal goed uit. Ik was dan ook blij verrast een Imperial Stout van deze brouwerij op de kaart te vinden bij het Abbey Beer Festival. De brouwers zelf beweren dat je dit bier het beste kunt drinken in een riante fauteuil naast een knisperend haardvuur. De ambiance van de Grote Kerk in Breda bleek echter een prima vervanger. Vol van smaak met gebrande mout en veel chocola en espresso. Het perfecte dessert, maar dan in een flesje.

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *