Brouwerij de Molen werkt aan een Black IPA, maar dat doen ze niet alleen

Liefhebbers van IPA’s opgelet: Brouwerij de Molen werkt momenteel aan een nieuw bier, een Brett Black IPA. Ze maken het zwarte goedje in samenwerking met de Amerikanen van de Tired Hands Brewing Company, een zogeheten ‘collaboration brew’ dus.

Het bier krijgt een verwachte bitterheidsgraad van maar liefst 75 IBU en een kleur van 250 EBC (in gewoon Nederlands: pikzwart). Het verwachte alcoholpercentage bedraagt 7,9%. De brouwers gebruiken een hele waslijst aan ingredienten, zo blijkt uit navraag: pilsmout, caramel, geroosterd mout, tarwemout en crystal. Voor de hopsectie is gekozen voor Columbus, Cascasde en Summit. Het geheel is vergist met – what’s in a name – Brett-gist.

De brouwers waren in eerste instantie geen bekenden van elkaar, licht een woordvoerder van De Molen toe. ‘Tom van Monks Cafe Philadelphia, heeft ons met hen in contact gebracht. De enorme waarderingen die zij krijgen van consumenten, zijn aanleiding van ons geweest om ja te zeggen op hun uitnodiging om samen iets te gaan brouwen tijdens hun trip in Europa.’

Of de brouwers elkaar goed aanvullen? Een lastige vraag, aldus de woordvoerder. ‘Ik denk eerder dat de gestapelde kennis van twee brouwers leidt tot leuke nieuwe ideeën en dingen. Zoals een Brett Black IPA dus.’

Het is nog niet duidelijk wanneer het bier te koop zal zijn. Wel komt het in gelimiteerde oplage. Heb je interesse, wees er dus snel bij als het zover is.

collab

Foto: Brouwerij de Molen

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *