Dogfish Head Brewery brengt ‘food pairing’ naar de supermarkt

3017223-slide-dfhgreekfeta (1)Amerikanen houden van barbecue en vlees, veel vlees! Daarnaast zijn ze natuurlijk speciaalbierfan (in de US zijn er al ruim 2500 speciaalbier brouwerijen). Waarom kunnen we dit niet combineren dachten ze bij Dogfish Head.

Een heerlijke Bratwurst met smaak van hop, honing en een lichte oak aged-smaak? Ja Dogfish Head heeft het voor elkaar.
Ze  zijn een samenwerking aangegaan met Coleman Naturel Foods en brengen in het Noord-Oosten van Amerika biergerelateerde gerechten op de markt. Deze zullen gewoon verkocht gaan worden in de supermarkt. Op de verpakking van de bratwursten staat netjes vermeld bij welke biertje deze worsten het lekkerste zijn. Bij de Spicy Espresso Bratwurst past de Indian Brown Ale het beste. Of de Greek Feta Cheese worst met daarbij de Midas Touch ale?
3017223-slide-dfhhoppickle3
Opzich niks nieuws, Sierra Nevada maakt zijn eigen Mosterd en Stone Brewery hun eigen hotsauce. Ook Nederlandse brouwerijen maken hun eigen mosterd van bier.

Maar Dogfish Head wil een gehele maaltijd naar de supermarkt brengen. Daarom hebben ze naast de Bratwurst ook al de Hop-Pickles, augurken met een lichte hopsmaak. En een ‘chowder’, een soort zeevruchtensoep met bieringrediënten.

Dogfish Head verwacht hun food pairing lijn steeds verder uit te breiden naar meer producten. Gastronomie is nu niet meer besteed aan dure restaurants, maar gewoon lekker in je eigen tuin met je eigen Barbecue te creëren. Laat dit maar snel overwaaien naar Nederland.

3017223-slide-img8434

 

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *