Brussels Beer Project opent eigen brouwerij en nieuw webplatform

Brussels Beer Project brouwerijHet gaat goed met het Brussels Beer Project. De heren hebben een eigen brouwerij geopend in het hartje van de stad. Daarnaast lanceren ze een nieuw webplatform voor de co-creatie van bieren.

De nieuwe brouwerij is gevestigd aan de Antoine Dansaertstraat 188. De capaciteit bedraagt 750.000 flesjes per jaar. De financiering is mede te danken aan 1.200 crowdfunders die zich inschreven voor Beer For Life. Zij krijgen voor 160 euro hun leven lang 12 bieren per jaar.

Brussels Beer Project brouwt ieder jaar 20 ‘pop up’-bieren, die ze ter plekke bottelen. Het publiek kiest welke van de brouwsels zich bij de ‘all stars’ mogen voegen, hun term voor het vaste assortiment. De eerste bieren gebrouwen in Dansaert zijn de Chove Chuva (een stout met tonkabonen), La Bohème ( laag in alcoholgehalte en met Tsjechische hopsoorten) en de Bloody Pumpkin (een bier gebrouwen met pompoen).

Mybeerproject.be

Het nieuwe webplatform mybeerproject.be nodigt de mensen uit een idee voor een nieuw bier te lanceren, aan de hand van een zelf ontworpen etiket, en het verhaal te vertellen achter deze eigen creatie. Het idee met de meeste stemmen wordt vervolgens getransformeerd door de brouwers van Brussels Beer Project in een echt brouwsel. Tussen 20 oktober en 30 november moet zo het eerste bier ontstaan en dat moet een jaarlijks terugkerend ritueel worden.

Na de officiële opening op zaterdag 24 oktober zal de brouwerij elke donderdag, vrijdag en zaterdag open zijn voor het publiek van 14u00 tot 22u00.

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *