Ben & Jerry’s komt met craft beer-ijs voor de feestdagen

Ben & Jerry's bierijs

Ijs met een biersmaak? Waarom niet, moet de Ben & Jerry’s gedacht hebben. De bekende ijsketen brengt speciaal voor de feestdagen een bierijs op de markt, in samenwerking met de Amerikaanse craft-brouwer New Belgium Brewing.

Het ijs heet ‘Salted Caramel Brownie-Ale’ en bevat stukjes brownie en karamel. De biersmaak moet vooral in de nasmaak te vinden zijn. Alcohol bevat de lekkernij niet. Een deel van de opbrengst is bestemd voor ‘Protect Our Winters‘, een organisatie van wintersportliefhebbers die zich hardmaakt voor de bestrijding van klimaatverandering in de berggebieden.

Bierijs, maar ook ijsbier

Ook de brouwer zit niet stil. New Belgium Brewing komt in navolging van Ben & Jerry met een speciale, gelimiteerde variant van hun eerder uitgebrachte Ben & Jerry’s-bier, de Salted caramel brownie brown ale. Het bier heeft een alcoholpercentage van 6,3%.

Het ijs en het bier zijn alleen verkrijgbaar in Verenigde Staten en voorlopig alleen tijdens de feestdagen. Het is niet bekend of een dergelijk product ook in Europa op de markt verschijnt.

Voor ons is bierijs overigens niets nieuws. We gaven in juli al een recept voor een Kriek lambic-ijs met stukjes mango.

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *