Brussels Beer Project vraagt proevers voor lancering nieuw bier

2014-04-prototypes-2014

Binnenkort verschijnt een nieuw bier van Brussels Beer Project. Maar voor het zover is mag je meebepalen welke dat moet worden. 10 mei organiseert BBP namelijk een proeverij in het Brussels Event Brewery, en daar mag je stemmen op één van de vier prototypen. Het bier met de meeste stemmen zal in productie worden genomen.

Dit jaar staan de prototypen in het teken van experimenteren met tarwe. Volgens de organisatie is dat een ingrediënt dat sinds eeuwen gebruikt wordt in Belgische bieren. Denk aan het Belgische traditionele witbier zoals bijvoorbeeld Hoegaarden dat brouwt. Maar tarwebier is aan een update toe, zo vindt de organisatie, en daarom stelt het vier prototypen voor die afwijken van de norm. Het is opvallend dat twee ervan een laag alcoholpercentage hebben voor een hergist bier, terwijl de andere tweet juist zeer sterk zijn ten opzichte van andere tarwebieren.

  1. Berliner Brusseleir Weisse. Dit bier speelt
    op de zuurheid via een fermentatie geïnspireerd door Duitsland maar ook dankzij de gist Brettanomyces bruxellensis die we terugvinden in lokale geuze. Alc. 4% vol
  2. Hoppy Witbier » de traditionele gist van Belgische witbieren is hier herzien met Nieuw-Zeelandse hop, de Nelson Sauvin, die noties van passievrucht en Sauvignon blanc geeft. Alc. 4% vol
  3. Belgian Hefeweizen » speelt in op de fameuze Duitse gist « Hefeweizen » die verwijst naar de bieren met noties van banaan en kruidnagel, en dat op een traditionele Belgische wijze hergist. 7% vol
  4. Imperial Hoppy Witbier » is een ver sterkte versie van prototype 02 die eerder speelt op noties van bloemen en fruit met de Amerikaanse hop Simcoe. Alc. 8% vol.

Het bier met de meeste stemmen moet begin zomer in productie gaan. Eerder lanceerde Brussels Beer Project op deze manier al Delta, de recensie daarvan lees je hier.

Toegang tot de proeverij is gratis, maar de bieren kosten je samen vier euro.

Volg Raymond op Untappd:
Raymond op Untappd

Comments

comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *