De Budelse Brouwerij gaat biologisch met vier nieuwe bieren

Begin mei introduceert de Budelse Brouwerij maar liefst vier nieuwe biologische bieren.

4-flesjes

Budels Radler en Budels Malty Dark 0,0%

De supermarkten liggen er op dit moment al vol mee, Radlers ofwel een bier/citroenlimonade mix met een laag alcohol percentage. De meest bierliefhebbers kunnen er weinig mee maar het goedje lijkt nog steeds aan populairiteit te winnen. Budels komt naar eigen zeggen met de eerst biologische Radler van Nederland en het is dus een mix van biologisch bier en biologische citroenlimonade met een alcoholpercentage van 2,2%. Hiernaast brengen ze ook nog een alcoholvrije biologische malt drank, de Budels Malty Dark 0,0%. We hebben het nog niet geproefd maar het lijkt een “bier” in de trant van het Duitse Vitamalz, dus erg zoet en moutig.

Budels Weizen

Nog zo’n populair bier voor de zomer. Budels belooft een frisse Duitse Weizen met fruitige geur en zachte afdronk.

Budels blond 4,7%

En als laatste introduceert Budels nog een biologisch blond bier met een vrij laag alcoholpercentage. Dit biologisch bier komt met gist op de fles en er wordt gebruik gemaakt van Hallatauer tradition en Spalter sellect hop voor een fijne hopbitterheid.

Alle bieren zullen in 30cl flessen te verkrijgen zijn en de Budels Weizen zal ook in 20 liter fusten geleverd worden.

De Noord Brabantse brouwerij gaat dus duidelijk voor de doordrink- en terrasbieren met zijn biologische lijn. De doorgewinterde bierliefhebber zal er misschien niet heel enthousiast van worden, maar dat lijkt dan ook niet echt de doelgroep te zijn.

Volg Martijn op Untappd:
Martijn op Untappd

 

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *