Craft beer-productie in Texas vorig jaar bijna verdubbeld

texas

Het zal wellicht niemand verbazen dat Amerikanen steeds meer craft beer drinken. Toch blijft het leuk als je die aanname in de officiële cijfers terugziet. Wat dacht je van onze vrienden uit Texas, de Texas Craft Brewers Guild hebben daar wat officiële cijfers vrijgegeven en die stemmen hoopvol. Deze staat was vorig jaar namelijk goed voor 833.191 vaten craft beer, een toename van 17.6 procent ten opzichte van 2012.

Kleinschalig scoort

Toegegeven: daarvan komende 567.233 vaten van de Spoetzel Brewery, een onafhankelijke brouwerij van forse omvang (de tiende brouwerij van de VS) die je toch niet echt tot de craft beer-scene kunt rekenen. Het ‘echte’ aantal craft-beervaten bedroeg 265.958 stuks, en dat is een groei van een nog veel indrukwekkendere 44,3 procent. Conclusie: de échte, kleinschalige craft beer-brouwerijen deden het afgelopen jaar enorm goed in Texas.

Natuurlijk, we geven toe: het zal nog wel even duren voordat craft beer bij iedereen in de kelder staat en het massale light-pils definitief zijn ereplekje verliest. Het aandeel van craft beer is in Texas nog maar 1,36 procent van de totale bierconsumptie, maar in 2012 lag dat nog op 0.93 procent. Het is bovendien ook een imago-kwestie, Texanen denken bij bier niet direct alleen maar meer aan de Coors Light-achtige van deze wereld.

Karbach Brewing

De craft beer-scene in Texas zit niet bepaald stil. Een van de meest veelbelovende nieuwe projecten is de nieuwe craft beer-brouwerij van Karbach Brewing uit Houston. Daar wordt een nieuwe brouwerij neergezet van niet minder dan 5800 vierkante meter. Vijftien miljoen dollar is met het project gemoeid. Volgens brouwmeester Eric Warner is de Texaanse markt een enorme groeimarkt waar bovendien de vraag nog altijd groter is dan het aanbod.

Overigens deed de Amerikaanse craft beer-markt in zijn geheel het vorig jaar allesbehalve misselijk. De productie steeg met 18 procent, naar 15.6 miljoen vaten.

Volg Raymond op Untappd:
Raymond op Untappd

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *