De Dochter van de Korenaar moet verhuizen wegens succes

Het gaat goed met brouwer Ronald Mengerink en zijn brouwerij De Dochter van de Korenaar. Zo goed dat de 120 vierkante meter brouwruimte niet meer toereikend zijn voor het bedrijf uit Baarle-Hertog. Reden genoeg om het krappe jasje te verruilen voor een ruimere locatie met 600 vierkante meter brouwruimte. Dat maakte het Belgische Nieuwsblad bekend.

Loods

De nieuwe locatie is een loods en wordt al gebruikt al bottelarij en opslagruimte. Overigens wordt de huidige locatie aan de Katerstraat geen verlaten oord, het proeflokaal en de winkel blijven daar bestaan en bovendien blijft het bier l’Enfant Terrible daar uit de brouwketels stromen.

De Dochter van de Korenaar is sinds 2007 actief en in die korte tijd al behoorlijk succesvol. Het won enkele nationale en internationale bierprijzen, waaronder de Zythos Consumententrofee voor het bier ‘Extase’, een dubbele IPA met een flinke hopbitterheid. Het jaar daarvoor flikten ze bijna hetzelfde kunstje: toen werden ze tweede met het bier Peated Oak Aged Embrasse.

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *