Double IPA van Brouwerij De Molen en Brouwerij ’t IJ is klaar

Wanneer twee van de meest succesvolle Nederlandse ‘craft breweries’, Brouwerij De Molen en Brouwerij ’t IJ, aankondigen samen een bier te brouwen, is de nieuwsgierigheid natuurlijk gewekt. Als bierwinkel kun je maar beter alvast een schapje vrijmaken. Als bierliefhebber is het een kwestie van kwijlend en gepijnigd van nieuwsgierigheid in een stil hoekje afwachten tot het bier daar is.

Welnu, dat bier is nu daar. De Double IPA, gebrouwen bij de Amsterdammers, zag vandaag het levenslicht.

Volgens Brouwerij ’t IJ mag het resultaat er zijn. Op hun Facebook stond vandaag het volgende bericht:

 Het bier is ontzettend lekker geworden met een fijne balans tussen de fruitigheid van de Amerikaanse hop, de zachtheid van de mouten en het stevige bittertje.

De Double IPA is gebrouwen met vier soorten hop: cascade, simcoe, amarillo en columbus. Wat moutsoorten betreft is het bier een samenspel van pale, münchener en caramout. Deze geven het bier een dieporanje kleur. Het alcoholpercentage bedraagt een niet al te kinderachtige 9 procent, maar toch moet het bier door de flinke hophoeveelheid fris aandoen. Opvallend is ook het etiket, vrijwel letterlijk een samensmelting van de beide huisstijlen.

We proberen zo snel mogelijk onze grijpgrage klauwtjes om een flesje te vouwen voor een uitgebreide review. Binnenkort is het verkrijgbaar bij de betere bierwinkel en slijter. Kun je echt niet wachten, dan kun je het bier vanaf vandaag drinken in het proeflokaal van ’t IJ.

)

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *