Duvel Moortgat neemt Firestone Walker over

Firestone-Duvel

De Belgische familiebrouwerij Duvel Moortgat heeft de Amerikaanse craft brewery Firestone Walker (uit Paso Robles, Californië) overgenomen. Daarmee is het de derde bekende craft brewery die wordt overgenomen door Moortgat, na Ommegang (New York) en Boulevard (Kansas).

Veel details rond de overname zijn nog niet bekend, al liet Firestone Walker wel weten dat ze onafhankelijk blijven opereren onder hun eigen naam. CEO’s David Walker en Adam Firestone blijven de dagelijkse leiding van de brouwerij waarnemen.

CEO Michel Moortgat: “De relatie die ik heb opgebouwd met David en Adam doet mij geloven dat we de ideale groeipartners zijn. We hebben intens respect voor elkaars verwezenlijkingen en delen dezelfde visie. Deze samenwerking zal zorgen voor een sterk samenwerkingsplatform in de VS tussen ons en de andere brouwers in onze familie.”

Parabola naar de Benelux?

Firestone Walker staat bekend voor hun barrel-aged imperial stout Parabola, hun porter Velvet Merkin en hun gamma IPA’s en barleywines. Duvel Moortgat heeft vooralsnog geen intenties bekendgemaakt om de bieren ook naar België of Nederland te brengen. Voorlopig hebben ze dat bij de andere brouwers in hun portefeuille ook nog niet gedaan, op het blonde bier Tank 7 van Boulevard na.

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *