Duvel Tripel Hop 2014 ziet levenslicht

Duvel Tripel Hop 2014Een nieuw lenteseizoen, dus een nieuwe Tripel Hop van Duvel. Brouwerij Duvel-Moortgat lanceert sinds 2011 ieder jaar een nieuwe Tripel Hop, een extra gehopte versie van de pale ale die we allemaal kennen. Ook het alcoholpercentage ligt bij deze versie met 9,5 procent hoger dan de gebruikelijke 8.

De Tripel Hop-serie kent een vaste formule. Waar een normale Duvel wordt gebrouwen met twee hopsoorten, gebruikt de brouwer een extra hopsoort in de Tripel Hop voor dry hopping. Dat geeft de pale ale een meer uitgesproken hoparoma en -smaak.

Mosaic

Duvel Tripel Hop 2014 is gebrouwen met Amerikaanse Mosaic-hop. Dat geeft volgens de brouwer aroma’s van blauwe bosbessen en tropisch fruit. Mosaic-hop is het resultaat van een kruising tussen Simcoe- en Nugget-hop, beide ook Amerikaanse varianten. De editie uit 2013 maakte nog gebruik van Sorachi Ace als derde hopsoort.

Het bier is verkrijgbaar in speciaalbiercafe’s en geselecteerde slijterijen. Wij gaan zo snel mogelijk op zoek naar een flesje voor een uitgebreide recensie!

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *