Fizzics Crowdfunding – tap het perfecte biertje direct uit je fles.

Een paar dagen geleden is het Fizzics project gestart op de bekende crowdfunding site Indygogo. We hebben allemaal de uitspraak wel eens gehoord (of zelf gebruikt): “van de tap is ie toch nog net even lekkerder” en dat dachten de ontwikkelaars van de Fizzics ook. Want stel je voor, je gekochte flesjes van je favoriete micro brouwerij maar dan in je glas alsof hij zojuist getapt is. En dat is precies wat de makers beloven te doen.

fizzics1

De Fizzics is een soort van thuistap, maar in plaats van kant en klare fustjes zoals we die kennen van de huidige thuistap systemen plaats je gewoon je gekochte fles, blik of growler in het apparaat. Deze zorgt vervolgens door middel van druk aanpassingen, hoge frequentie geluidsgolven en oscillatietechnieken (trillingen) dat er een getapt biertje uitkomt met een rijke romige schuimkraag. Wat volgens de makers zorgt voor een verbeterde aroma en smaak beleving. Voor de gehele wetenschappelijke uitleg kun je het beste de Indygogo pagina bezoeken.

fizzics2

Ze beloven dus meer te zijn dan een simpel systeem die het bier overhevelt van een flesje in je glas maar of het daadwerkelijk je bier verbeterd valt te betwijfelen. Interessant klinkt het in ieder geval wel, en zo denken er meer over want ten tijde van schrijven is het project 3 dagen onderweg en is de goal van $50.000 al gehaald.

Ook benieuwd? Voor $119 exclusief verzendkosten kun je het project steunen en dan krijg je in oktober een Fizzics thuisgesturd.

Volg Martijn op Untappd:

Martijn op Untappd

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *