Gouden Carolus Whisky Infused: bier vermengd met whisky

Gouden Carolus Whisky Infused
Bier gerijpt op whiskyvaten is niets nieuws. Maar bier waaraan whisky is toegevoegd, dat is wel degelijk zeer zeldzaam. Voor brouwerij Het Anker is dit echter niet eens zo’n vreemde zet, gezien hun eigen whiskyproductie. Hun nieuwste versie van de Gouden Carolus Cuvee van de Keizer heet Whisky Infused en is verrijkt met een scheut whisky.

Indulgence

Het bier valt onder de nieuwe lijn ‘Gouden Carolus Indulgence‘, Engels voor ‘verwennerij’. Het heeft niet geheel verrassend een fors alcoholpercentage: 11,7 procent. De whisky is afkomstig uit de eigen stokerij. Onder de noemer ‘Gouden Carolus’ stookt ’t Anker namelijk al enige tijd een eigen single malt whisky, op basis van het moutbeslag van de Gouden Carolus Tripel.

Krachtig en volmondig

Cuvee van de Keizer is een zoet, donker, zwaar Belgisch bier waarvan ieder jaar een nieuwe versie wordt gebrouwen. Volgens de website van Het Anker heeft deze versie toetsen van chocolade, vanille en eikenhout. Het zou het eerste Belgische bier zijn dat is versneden met whisky.

Gouden Carolus Whisky Infused is vanaf 9 november in een gelimiteerde oplage verkrijgbaar bij de brouwerijwinkel en gespecialiseerde slijterijen en bierwinkels.

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *