Verslag: craftbier in Hannover

In dit kleine verslag lees je meer over de twee biergelegenheden die ik bezocht in Hannover. Naast een bierwinkel heb ik ook de nieuwe craftbier-bar bezocht die recentelijk geopend is.

Craft Beer KontorCraft Beer Kontor

In april 2014 opende de deuren van deze bierwinkel. Niet geheel zichtbaar van de weg en achter een schuifdeur verborgen ligt een van de speciaalbierwinkels van Hannover. Op het eerste gezicht lijkt het alleen een simpele bierwinkel met in het midden een grote stamtafel en aan de muur een mooie collectie bieren. Craft beer Kontor

Toch schuilt er achter een deur ook nog een kleine brouwerij. De heren van Mashsee maken hier hun eigen bier. Naast eigen bier verkopen ze ook nog craft bier uit Duitsland dat gesorteerd staat in de stellingen. Uiteraard zijn er ook aan andere brouwerij gedacht en vind je hier ook verschillende buitenlandse brouwerijen. De mannen van Kontor staan ook klaar om je te helpen en geven graag uitleg over de verschillende bieren die zij hebben staan.

Craft Bier BarCraft bier bar

Sinds september 2015 is in Hannover de Craft Bier Bar geopend. De bar biedt ruimte aan een tapmuur met 24 kranen en daarnaast nog zo’n 100 bieren op fles. Met veel Duitse bieren op tap maar ook buitenlandse bieren is het een welkome afwisseling op de gewone café’s in Hannover.

Craft bier barDe bierkaart is simpel qua uitstraling maar geeft genoeg informatie over de bieren die er te bestellen zijn. Het zou wellicht handiger zijn om een duidelijke ordening te maken in de bieren. Nu staan ze nog door elkaar en maakt het wat lastiger om een keuze te maken.

Wel is er een duidelijke splitsing tussen Fassbieren (van het vat) en Flaschenbieren (flessen bier). Naast de bieren die er geschonken worden zijn er ook nog kleine versnaperingen te verkrijgen. Als knabbeltje bij het bier kregen wij die avond een schaaltje met geroosterd mout. Een leuke nieuwe bar met een hippe uitstraling. Een prima plek om na een dag rond te hebben gelopen in de stad even bij te komen met een mooi bier.

Zo terugkijkend op deze citytrip kan ik zeggen dat Hannover mij enigszins verrast heeft. Ik had niet verwacht dat de craft bier cultuur al zo ver was in de stad.

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *