Gulpener lanceert biologisch bier Ur-Hop
De Limburgse bierbrouwer Gulpener heeft op het Food Film Festival in Amsterdam het doek getrokken van hun nieuwste bier: Ur-Hop. Het gaat net als de andere Ur-bieren van Gulpener om een biologisch, klimaatneutraal geproduceerd bier dat door middel van dry hopping meer hoparoma en -smaak moet krijgen. Dry hopping – het toevoegen van (extra) hop na de hoofdvergisting en voor de navergisting – is voor bierliefhebbers natuurlijk niets nieuws, maar volgens Gulpener zijn ze wel de eerste brouwerij in Nederland die deze techniek op grote schaal toepast.
Ur-hop is een blond bier en heeft een alcoholpercentage van 6 procent. De gebruikte granen en hop dragen het biologische EKO-keurmerk.
Nu zijn we bij BierNetwerk niet echt vies van bier met een beetje hop, dus verwacht binnenkort een recensie op deze website. Is dit dan de eerste IPA of IPA-achtige die je straks in iedere supermarkt kan krijgen? Of neigt dit meer naar bijvoorbeeld een Brand Urtyp? Het zal ons benieuwen…
One thought on “Gulpener lanceert biologisch bier Ur-Hop”