Café-restaurant Rootz wint Tafel Trofee 2014 voor beste bier-spijscombinaties

Speciaalbier krijgt steeds meer een plekje op de menukaart van restaurants. Er is zelfs een heuze prijs voor uitgevonden: de Tafel Trofee. Dit jaar gaat deze naar het café-restaurant Rootz, te vinden in Den Haag en Scheveningen.

Volgens de jury, onder leiding van voorzitter Henri  brengt Rootz een ‘bierige beleving waar sfeer, bediening, bierkaart en eten volledig met elkaar in overeenstemming zijn. Bier en spijscombinaties zijn altijd raak’.

Aanvullend en contrasterend

Opvallend is dat Rootz niet één bier per gerecht tipt op de kaart, maar twee. De ene is aanvullend, de ander contrasterend. In ieder geval heeft het restaurant een mooie bierkaart, met een ruime collectie Nederlandse en Belgische bieren (zie onder).

De Tafel Trofee is een initiatief van het Bierburo. Zij willen hiermee bier uit het culinaire verdomhoekje trekken. Rootz nam de prijs gisteren in handen tijdens de Nationale Bierlunch het Amsterdamse restaurant Stork.

Het is de zesde keer dat de prijs wordt uitgereikt. Eerdere winnaars zijn Belgisch Biercafé Olivier in Utrecht, Dégust in Hoogeveen, Streekrestaurant De Hofkaemer in Bergeijk, Proeverij Caruso in Roosendaal en Restaurant Lieve in Amsterdam.

bier-nl

Rootz bierkaart (Belgisch)
De bierkaart Rootz is vrij uitgebreid.

Comments

comments

2 thoughts on “Café-restaurant Rootz wint Tafel Trofee 2014 voor beste bier-spijscombinaties”

  1. jo says:

    tjonge jonge wat een dure kaart! randstad prijzen… hier onder de rivieren betaal ik minstens 1 euro minder per bier als ik het zo zie. sommige zelfs 3,50 minder (ransuil) of 2,50 (zundert). met alle respect je bent toch gek als je 4 euro voor een la trappe blond betaalt?! of een karmeliet voor 4,60… een wittekerke rose is zelfs 3,80!
    en ik snap de prijstelling niet helemaal; hoe kunnen de emelisse RIS en TIPA 4,80 zijn terwijl je voor de blond 5,50 betaalt ???

  2. Ralph says:

    Ik heb er pas gegeten en inderdaad een goede (bier)kaart. Lekker eten, maar vooral leuke en gedurfde bierspijs combinaties. Dat je er dan wat meer voor betaald, vind ik niet zo gek. Dat kost immers tijd & moeite.

    Maar ik raad zeker aan om daar is te gaan kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *