Het Uiltje brengt met gelimiteerde ‘Sequence’-serie ode aan whisky

Het Uiltje - SequenceHet Uiltje heeft een nieuwe serie gelimiteerde bieren aangekondigd. De ‘Sequence’-serie bevat bieren die alle gerijpt zijn op whiskyvaten.

Sequence zal verschijnen als een tv-serie. Het bier komt uit in ‘Seasons’, die elk weer ‘Episodes’ bevatten. De Seasons staan voor verschillende whisky-vaten, de verschillende Episodes die daaronder vallen, voegen daar verschillende finishes aan toe. Dat wil zeggen dat het bier opnieuw in een ander vat (kort) gerijpt wordt.

Season 01

Season 01 betreft een Scotch ale, gerijpt op whiskyvaten uit 1992 van de Schotse Longmorn-distilleerderij. De eerste Episode is een “Single Barrel”, dus afkomstig uit een enkel vat en kent dus geen finish. Het is een zware jongen met een alcoholpercentage van 12,1%. De term ‘Hogshead’ in de nieuwsbrief en op het etiket verwijst naar de maat van het vat, niet zoals Het Uiltje suggereert naar de houtsoort.

Episode 1 van Season 1, “The Single Barrel”, verschijnt eind 2015. De tweede en derde Episode wordt gefinisht op respectievelijk PX (Pedro Ximenez) sherryvaten (de zoetste sherryvariant verkrijgbaar) en rumvaten. Wanneer deze verschijnen is nog niet bekend.

Het is ook nog niet bekend wanneer de andere Seasons verschijnen. Wel kondigt de brouwer aan dat je alle stijlen kunt verwachten: “IPA’s, Red ales, stouts, porters en nog veel meer”, aldus de nieuwsbrief.

Iedere Episode komt in een fles van 75cl en is gelimiteerd tot ongeveer 500 stuks. De koker is alleen verkrijgbaar bij de Uiltje Bar.

Volg Raymond op Untappd:
Raymond op Untappd

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *