La Trappe brengt Batch 18 van hun Oak Aged-serie uit

La Trappe Oak Aged

La Trappe heeft batch 18 uitgebracht van zijn Oak Aged-serie. Deze keer hebben de trappisten een combinatie gebruikt van Oloroso-, brandy- en Moscatel-vaten en nieuwe vaten van eikenhout.

In de neus is een mengeling van het gebruikte basisbier, de Quadrupel, en – niet zo heel gek – Moscatel waarneembaar. De helft van het gebruikte bier is afkomstig uit Moscatelvaten, de overige vaten zijn in gelijke verhoudingen (16,7%) gebruikt. In de smaak zijn volgens de brouwers duidelijk druiven waarneembaar, ook niet zo vreemd gezien de dranken die de vaten eerder bevatten.

De nieuwe vaten zijn aan de binnenkant gebrand, eenzelfde techniek die ook door bourbonstokers gebruikt wordt. Dat geeft een lichte rook- en vooral vanillesmaak en onderdrukt de bittere houttannines. Volgens de makers heeft dat gezorgd voor een zachte en romige toets.

La Trappe Oak Aged Batch 18 is momenteel verkrijgbaar bij de kloosterwinkel en in diverse slijterijen.

Volg Raymond op Untappd:
Raymond op Untappd

 

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *