Rogue Ales komt met pittige Sriracha Stout

Rogue Ale Sriracha Stout

De Amerikanen van Rogue Ales hebben een pittige stout aangekondigd. Het bier heet ‘Sriracha Stout’, vernoemd naar de pittige saus. Dat maakten de Amerikanen op hun Facebookpagina bekend.

‘Srira watte?’, zul je misschien denken. De pittige Thais/Vietnamese saus Sriracha wint de laatste tijd flink aan populariteit, ook in Nederland. Het is een combinatie van chilipepers, gedestilleerde azijn, knoflook, suiker en zout. We zijn erg benieuwd hoe die smaakcombinatie uitpakt in een bier.

De brouwer heeft het bier reeds twee maanden binnen een beperkte groep ’testers’. De reacties op Untappd zijn tot nu toe wat wisselend, maar overwegend redelijk positief.

Het is overigens niet de eerste keer dat een brouwer experimenteert met pittige pepers in een stout of porter. Ook in Nederland zijn ze er niet vies van. Zo bracht het Uiltje eerder de Pepperspray Porter uit, gebrouwen met de heetste peper ter wereld.

De Srirachi Stout van Rogue Ale komt in december op de markt. Details over het alcoholpercentage of precieze ingrediënten zijn niet prijsgegeven.

Volg Raymond op Untappd:
Raymond op Untappd

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *