La Trappe komt met de Isid’or Special Edition 2019

Ter ere van het 125-jarig bestaan van Bierbrouwerij de Koningshoeven werd La Trappe Isid’or in 2009 voor het eerst gebrouwen. Het bier werd opgedragen aan Broeder Isidorus, de eerste brouwer van de abdij en daarmee de grondlegger van de bieren van La Trappe Trappist.
Nu, 10 jaar na de introductie, zijn onze brouwers uitgedaagd om samen met onze hoptelers een unieke lente editie van dit bijzondere bier te maken. Om hierin te slagen hebben ze gebruik gemaakt van een melange van twee nieuwe experimentele hopsoorten.

Productkenmerken

Het resultaat is een smaakvol trappistenbier met een goudbruine kleur en een volronde smaak. Het bier wordt gekenmerkt door zijn fruitige geur. Van de gebruikte hopsoorten is de ene hop een subtiele variatie op de klassieke
‘Hallertau’ hop met verfijnde, kruidige en peperachtige tonen en een frisse, zachte bitterheid. De andere hop geeft het bier een krachtig aroma met tonen van rijpe bessen en citrusfruit. Het lagere alcoholpercentage ten opzichte van de reguliere La Trappe Isid’or, de gekarameliseerde gerstemout en de synergie tussen beide hopsoorten, prikkelen het smaakpalet.

De allernieuwste variant van de La Trappe Isi D’or zal vanaf april verkrijgbaar zijn op 75cl fles en bij diverse horecazaken op tap.

 

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *