Nieuw bierlabel Tongval combineert speciaalbier met muziek

TongvalDat bier en muziek prima samengaan, bewijst de Nederlandse muzikant, labeleigenaar en bierbrouwer Minco Eggersman. Onder zijn nieuwe bierlabel ‘Tongval‘ zal hij regelmatig een speciaalbier uitbrengen dat gelinkt is aan een muziekalbum.

Het eerste bier onder deze vlag is ‘Darkness Travels Light’ en zal eind oktober beschikbaar komen in flessen van 75cl en 33cl. Dit is niet geheel toevallig ook de naam van het nieuwe album van zijn band, at the close of every day. Ieder flesje bier komt met een downloadcode. Die code van de 75cl-flesjes kun je via de website gebruiken om het nieuwe album te downloaden in hoge-kwaliteit wav-formaat. De 33cl-flesjes zijn goed voor de single ‘Hope for Hope’.

Darkness Travels Light is een donker speciaalbier van 8 procent. Volgens de brouwer heeft het een volmoutige, zacht-fruitige smaak en doet het denken aan een Belgische donkere ale.

Eggersman wil met zijn bierlabel Tongval regelmatig eigen gelimiteerde bieren op de markt zetten. Daarnaast zal hij ook ‘Audiobeers’ produceren, een combinatie van speciaalbieren met muziek van diverse artiesten. Dat hij eigenaar is van het label VOLKOREN komt daarbij natuurlijk goed uit.

Het bier komt ook op de tap in het Amsterdamse cafe Dwaze Zaken.

 

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *