Recensie – Aufwind double IPA – Propeller

Wij wonen zo dicht bij de Duitse grens (in het Noorden des lands) dat we regelmatig onze boodschappen doen in ons buurland. En zoals elke bierliefhebber ben ik tijdens het boodschappen doen vaak te vinden bij de bierafdeling, zo ook in Duitsland. En Duitsland mag dan bekend staan als bierland, liefhebbers van de wat modernere of extremere stijlen weten wel beter. De keuze mag in Duitsland dan wat groter zijn dan bij ons in de buurtsuper, het zijn toch voornamelijk de doordrinkers zoals pilseners en weizen die je er vindt. Zelfs in de slijterij vond je tot een tijdje geleden hoogstens wat verschillende altbieren, bockbieren of kellerbieren.

Propeller-Bier-Logo

Tot voor kort dus, want de laatste tijd beginnen er opeens ook wat craftbeer (Ja, ik gebruik de term craftbeer want ondanks dat het een punt van discussie is weten de meesten gelijk waar je het over hebt). Tijdens mijn laatste bezoek stonden er opeens verschillende import bieren uit de UK en US. Maar dat niet alleen, er stonden zelfs een Double IPA en een Imperial Stout van een Duitse brouwerij. Gevolg was een glimlach op m’n gezicht en een aantal flesjes van elke soort in de winkelwagen.

2014-10-17 16.48.06

Aufwind

Deze keer dus een review van de Aufwind Double IPA. Het bier heeft een donkergele kleur en is kraakhelder, tijdens het uitschenken ontstaat een mooi kraagje van fijn schuim die al vrij snel weer wegtrekt. Door het heldere bier kun je goed zien dat er maar slechts een paar bubbeltjes naar boven komen, erg weinig koolzuur dus. In de neus ontdek ik karamel, honing, lichte dennen en wat bloemen. Een aangename zoete geur. En dat zoete komt ook zeker in de smaak terug, wederom honing en in mindere mate wat karamel. Daarnaast een zoete sinaasappel smaak en een licht bittertje. Een bittertje wat minder lang blijft hangen dan het zoete.

Conclusie

Ik vond de Aufwind best een redelijke IPA, maar meer ook niet. En een Double IPA is het zeker niet, in ieder geval is het niet wat ik verwacht van een dubbele IPA! De hopbitterheid mag van mij best wel wat meer naar voren komen zodat het wat meer in balans is met het zoete. En normaal hoor je mij niet klagen over te weinig koolzuur maar bij deze miste ik het gewoon een beetje.

Brouwerij: Propeller
Soort: Double IPA
Alcoholpercentage: 6,5 procent
Bitterheid: ?? EBU
Ingrediënten: Water, gerstemout, hop (er zal ongetwijfeld nog wel een ingrediënt inzitten maar die mist ook op etiket…)

Volg Martijn op Untappd:
Martijn op Untappd

 

Comments

comments

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *